Suradnja mađarskih i hrvatskih poduzetnika

Bez autora
May 16 2010

Razvoj prekograničnih gospodarskih odnosa Koprivnice i Kaposvara Europska unija poduprijet će sa 177.000 eura. Nositelj tog projekta, poduzetnički centar Kaposvara dobit će najviše, 95.000, Koprivnica 42.000 a Kaposvar 39.000 eura. Taj će se novac utrošiti za videopromidžbu poduzetnika iz Kaposvara i Koprivnice, za njihovo predstavljanje na dva sajma i za izradu zajedničke, trojezične web baze podataka. U tu bazu bit će uključeno tri tisuće poslovnih subjekata, ukupno s jedne i druge strane, da bi neposrednije uključivanje u projekt bilo za 220 poslovnih subjekata, a predviđa se da bi neposredniju korist i konkretnu poslovnu korist imalo njih 50-ak. Takvim bi rezultatima projekta koprivnički obrtnici i poduzetnici bili zadovoljni. Još je važnije da s kolegama iz Mađarske mogu razmijeniti iskustva prijelaznog razdoblja ulaska Hrvatske u Europsku uniju kako bi upoznali tržište na kojem planiraju poslovati.

Suradnja mađarskih i hrvatskih poduzetnikaRazvoj prekograničnih gospodarskih odnosa Koprivnice i Kaposvara Europska unija poduprijet će sa 177.000 eura.

Nositelj tog projekta, poduzetnički centar Kaposvara dobit će najviše, 95.000, Koprivnica 42.000 a Kaposvar 39.000 eura. Taj će se novac utrošiti za videopromidžbu poduzetnika iz Kaposvara i Koprivnice, za njihovo predstavljanje na dva sajma i za izradu zajedničke, trojezične web baze podataka.

U tu bazu bit će uključeno tri tisuće poslovnih subjekata, ukupno s jedne i druge strane, da bi neposrednije uključivanje u projekt bilo za 220 poslovnih subjekata, a predviđa se da bi neposredniju korist i konkretnu poslovnu korist imalo njih 50-ak, objasnila je Jasmina Markota iz Obrtničke komore Koprivnica.

Takvim bi rezultatima projekta koprivnički obrtnici i poduzetnici bili zadovoljni. Još je važnije da s kolegama iz Mađarske mogu razmijeniti iskustva prijelaznog razdoblja ulaska Hrvatske u Europsku uniju kako bi upoznali tržište na kojem planiraju poslovati.

Željeznički koridor 5 B od Budimpešte do Rijeke jedan je od projekata od zajedničkog interesa Mađara i Hrvata. I o njemu se razgovaralo u Koprivnici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik